Along Cerai Zila Talak Satu, Ucap Selamat Pengantin Baru

Hiburan
Along Cerai Zila Talak Satu, Ucap Selamat Pengantin Baru

Pelawak dan pelakon Along Cham telah melafazkan cerai talak satu terhadap isterinya penyanyi Zila Seeron atau Nor Azilah Seeron, 28.

Lafaz telah dibuat Along atau nama sebenarnya Muhammad Nizamudin Ahmad, 33, di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling kira-kira jam 10.40 pagi tadi (Isnin) di hadapan hakim syarie, Abd. Halim Abu Samah.

Sementara itu Zila hanya menunduk faham dan bersetuju ketika hakim membacakan keputusan selepas lafaz cerai dibuat.

Along ketika ditemui diperkarangan mahkamah turut menjelaskan sebab mendiamkan diri sebelum ini.

"Saya mendiamkan diri sebelum ini kerana ibu saya selalu berpesan, bila sudah bergelar suami isteri aib rumah tangga perlu dijaga.

"Sudah tentu sebagai suami, saya wajib menjaga aib isteri saya walaupun macam-macam cerita dia buat terhadap saya," katanya.

Dalam pada itu ketika diminta mengulas mengenai gambar Smule bekas isterinya bersama seorang lelaki yang tersebar baru-baru ini, Along mengakui tidak mengenali individu tersebut.

"Saya tidak kenal siapa lelaki itu. Cuma saya terkejut kerana melihat keadaan mereka dalam foto itu.

"Apapun saya ucapkan selamat pengantin baru kepada mereka dan selepas ini Smule pakai baju pengantin mungkin lebih afdal," ujarnya.

Along dan Zila bernikah pada 23 Januari 2010 dan hasil perkahwinan tersebut mereka dikurniakan seorang anak, Ahmad Danial, 5.


Artikel Berkaitan