Tuan Anas Mikael Fenomena Baru, Jadi Trending

Hiburan
Tuan Anas Mikael Fenomena Baru, Jadi Trending

Drama adapatasi novel, Tuan Anas Mikael cetus fenomena baru apabila menjadi trending selama dua minggu berturut-turut di laman sosial Twitter.

Selain mendapat sambutan hangat penonton setiap kali tayangannya di televisyen, novel ditulis Syammuriezmil ini turut menjadi rebutan peminat drama bersiri tersebut.

Buktinya, ketika majlis ramah mesra pelakon Tuan Anas Mikael yang berlangsung di perkarangan kedai buku MPH Nu Sentral baru-baru ini, kira-kira 200 orang peminat telah hadir untuk mendapatkan tanda tangan aktres dan aktor drama yang sedang popular itu.

Kehadiran Aaron Aziz, Zara Zya, Raja Ilya, Ziela Jalil dan Datuk Shah Rezza telah memeriahkan lagi suasana pada acara tersebut.

Mengejutkan apabila para peminat tidak mahu berganjak dan sanggup beratur panjang untuk mendapatkan autograf selain bergambar bersama barisan pelakon.

Drama penerbitan Pena Creative Pictures arahan Raja Ahmad Alauddin ini bersiaran setiap Isnin hingga Khamis di Astro Ria (saluran 104) dan Ria HD (saluran 123).

Drama Tuan Anas Mikael mengisahkan tentang Tuan Anas Mikael yang telah diberikan tempoh tiga bulan oleh Puan Sri Tengku Anansa untuk mencari seorang wanita yang sempurna. Jika tidak, dia akan disatukan dengan calon pilihan Puan Sri, iaitu Safra Ariana yang merupakan cucu kepda Tun Akhiruddin.

Selepas dua bulan berlalu, Tuan Anas Mikael gagal mencari seorang yang sempurna. Dia kemudian membuat perancangan menjadikan Ayu Maisarah yang merupakan anak tukang cuci di rumahnya sebagai calon pilihan. Ayu terpaksa menjalani pelbagai latihan persiapan diri tanpa mengetahui tujuan sebenar Tuan Anas Mikael. Ayu Maisarah sekadar menurut kerana menyangkakan Tuan Anas Mikael ingin memilihnya sebagai pengurus projek di Krabi.

Dalam masa yang sama, Tuan Anas Mikael tidak mengetahui bahawa Ayu Maisarah sebenarnya menyimpan satu rahsia besar dan bersetuju dengan penyamaran tersebut kerana tidak mahu rahsia itu terbongkar.

Dalam tempoh penyamaran sebagai kekasih Tuan Anas Mikael, Ayu Maisarah mula jatuh hati. Namun Ayu Maisarah tidak mahu peristiwa lalu berulang kembali, jadi rasa cintanya itu tidak pernah diluahkan pada Tuan Anas Mikael.

Satu hari ketika di Krabi, Tuan Anas Mikael sendiri yang meluahkan rasa cintanya kepada Ayu. Tetapi Ayu menolak.

Apa kesudahan kisah ini? Jangan lupa saksikan kisah penuh rahsia dalam Drama Tuan Anas Mikael.

Kepada para peminat Tuan Anas Mikael, Astro Gempak kongsikan kepada anda beberapa foto menarik ketika majlis ramah mesra baru-baru ini:Teks Oleh: Hafiza Kamarudin

Foto: MPH & Astro Gempak


Artikel Berkaitan