Penceraian Artis Yang Menjadi Perhatian Sepanjang 2015

Hiburan
Penceraian Artis Yang Menjadi Perhatian Sepanjang 2015

Jodoh, pertemuan, ajal dan maut adalah ketentuan Tuhan dan selebrtiti juga manusia biasa yang tidak terlepas dari melalui kisah duka dalam hidup mereka.

Tahun 2015 menyaksikan beberapa kes penceraian artis dan telah menjadi perhatian ramai pihak.

1) Linda Rafar dan Syed Aiman
Pelakon Linda Rafar pernah memfailkan penceraian selepas berlaku salah faham di antara dia dan suami, Syed Aiman. Linda dan Syed bagaimanapun telah kembali bersama selepas menyedari masih saling menyayangi.

Di bawah Astro Gempak kongsikan beberapa lagi kes penceraian yang dikongsi daripada portal mStar Online:

2) Diana Rafar & Zamarul Hisham

Tiada angin, tiada ribut rumah tangga pasangan Diana Rafar dan Zamarul Hisham tiba-tiba menjadi perhatian apabila mereka mengakui sudah bercerai pada 24 Januari. Tidak menyatakan sebab tertentu membawa kepada perceraian itu bagaimanapun cinta di antara mereka masih kuat sehingga mengambil keputusan kembali rujuk pada 14 Febuari lalu.

 3) Yatt Hamzah & Abdul Mutalib Shukor 
Pelakon Yatt Hamzah pernah menyatakan kekesalan memfailkan perceraian terhadap bekas suaminya, Abdul Mutalib Shukor di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pada 24 Oktober tahun lalu. Yatt juga menarik balik permohonan cerai itu pada 12 Mac lalu dan ingin menyelesaikan masalah rumah tangga mereka dengan baik. Bagaimanapun jodoh mereka tidak panjang dan pasangan berkenaan disahkan bercerai 25 Ogos lalu.

4) Riezman Khuzaimi & Kartina Ayoob 
Pelakon terkenal era 90-an Riezman Khuzaimi sah bercerai dengan isterinya, Kartina Ayoob di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur pada 13 Januari 2015. Riezman ketika memberitahu mahkamah keputusan untuk bercerai itu dibuat selepas tiada persefahaman di antara mereka berdua.

5) Datuk Eizlan Yusof & Vie Santie 
Pelakon Datuk Eizlan Yusof dan isterinya, Datin Vie Santie Harun, 29, sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Kuala Lumpur pada 16 Febuari lalu. Lafaz talak yang dibuat Eizlan, 44, pada 28 September tahun lalu diputuskan oleh Hakim Syarie, Shaiful Azli Jamaludin yang mendengar kes itu sebagai sah dan mengikut hukum syarak.

6) Wan Maimunah & Makmol Saimon 
Dramatis Wan Maimunah mengejutkan peminatnya apabila dia dilaporkan sudah bercerai dengan suaminya, Makmol Saimon sekitar April lalu. Bagaimanapun, Wan Maimunah atau nama sebenarnya Wan Maimunah Abdul Aziz, 62, enggan mendedahkan punca perceraian tersebut.

7) Raja Farah & Megat Bashirun Qhuyum Zakaria 
Pelakon Raja Farah Raja Aziz, 27, bercerai talak satu dengan Megat Bashirun Qhuyum Zakaria, 30, selepas lima tahun mendirikan rumah tangga. Pasangan itu bercerai dalam prosiding tertutup di mahkamah rendah syariah Wilayah Persekutuan pada 25 Mei lalu. Raja Farah bagaimanapun telah berkahwin buat kali kedua dengan Iskandar Ismail, 33, pada 6 September lalu.

8) Fezrul Khan & Noorhafizah Zulkafli 
Rumah tangga yang dibina sejak 2012 hancur apabila pelakon Fezrul Khan dan isterinya, Noorhafizah Zulkafli sah bercerai talak satu pada 19 Ogos lalu. Enggan mendedahkan punca sebenar perceraian tersebut, Fezrul bagaimanapun ingin memberi fokus kepada anaknya, Farrel Khan yang kini berusia dua tahun.


Artikel Berkaitan