Kekalkan Keseimbangan Usus, Amal Pemakanan Yang Sihat

Advertorial
Kekalkan Keseimbangan Usus, Amal Pemakanan Yang Sihat

Tidak susah untuk memastikan badan sentiasa sihat jika andamengamalkan pengambilan makanan yang sihat.

Ramai di antara kita tidak tahu ada bakteria baik, iaitu kulturhidup yang membantu untuk mengekalkan keseimbangan yang sihat di dalam sistem penghadaman.

Kultur hidup baik seperti Lactobacillus atau Bifidobacteriadatang daripada sumber probiotik yang terkandung dalam yogurt.

Kajian menunjukkan bahawa probiotik boleh membantumengurangkan intoleransi laktosa dan membantu mengurangkangas atau angin, cirit-birit dan masalah penghadaman yang lain.

Untuk memastikan sistem penghadaman anda sentiasa sihat, minuman yogurt Nestlé® Bliss® adalah pilihan yang tepatkerana mengandungi tiga jenis kultur hidup iaituBifodobacterium Lactis, Lactobacillus Acidophilus danStreptococcus Thermophilus dan berfungsi membantu proses penghadaman dan menyerap nutrien daripada makanan yang dimakan.

Istimewanya, minuman yogurt Nestlé® Bliss ia mengandungitiga kultur hidup baik berbanding dua seperti minuman yogurt lain.

Tidak perlu bimbang untuk menjaga kesihatan dalaman danluaran anda mulai hari ini kerana selain mudah didapati, minuman yogurt Nestlé® Bliss juga senang dibawa ke mana-mana walaupun sesibuk manapun anda dengan aktiviti harian!


Artikel Berkaitan