Bakal Dipenjara Kerana Langgar Perintah: "Hebat Permainan Lebai Gavin" - Serina

Hiburan
Bakal Dipenjara Kerana Langgar Perintah:
Pelakon Serina Redzuawan bakal berdepan dengan hukuman penjara berikutan bekas suaminya, Gavin Edward O’Luanaigh memfailkan notis tunjuk sebab berhubung pelanggaran perintah persetujuan bersama.

Gavin atau nama Islamnya, Salahudin Ghaffar, 41, memfailkan permohonan ex parte (sebelah pihak) pada 17 April lalu.

Peguam Syarie, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar yang mewakili Gavin dalam prosiding itu di Mahkamah Tinggi Syariah berhujah, banyak pelanggaran didakwa dilakukan Serina.

“Serina telah melanggar perintah persetujuan apabila membenarkan anak mereka, Tristan Tareef O’luanaigh, 7 tahun dan Isabella Safiyya O’luanaigh, 6 tahun bermalam sebilik dengan Chef Wan di kediaman bekas bapa mertuanya itu pada 3 Disember lalu.

“Dalam perenggan yang dipersetujui itu juga menyatakan anak-anak tersebut  harus tidur bilik berasingan daripada Chef Wan atau nama sebenarnya Datuk Redzuawan Ismail,” katanya.

Menurutnya, Serina juga didakwa telah melanggar perenggan lapan perintah persetujuan bersama yang menghalang daripada memburukkan pemohon, Gavin dan anak-anak.

Dalam perkembangan lain, menerusi entri terbaru di laman Instagram Serina, pelakon itu memberikan komen mengenai apa yang terjadi keatasnya.
 
 

Wahh..Hebat nya permainan Lebai Gavin, buat tuduhan i langgar perintah hanya kerana benarkan anak anak tidur sebilik dengan Papa i? Di mana lojiknya seorang Atuk tak boleh tidur sebilik ngan cucu cucu dan mereka ni masih kecik. Lainlah kalau Isabella tu dan Anak Dara sunti umur dah belasan tahun. Lebih pelik perjanjian tu ikat My father bersama sedangkan Papa tak bersetuju apa apa.How about Gavin yg dengan sendiri melanggar perintah mahkamah tidak berkelakuan & Hidup dengan Cara bukan Islam. 1- Bersekedudukan dan bermesra dengan wanita bukan Isteri di depan anak anak. Sehingga di tangkap khalwat!Dah malu dan takut terus kawin. Padahal dlm perintah mahkamah jelas dia kena jaga perilaku dan ikut cara Islam depan anak anak. Apa yg U all baca ni hanya lah write up yg Gavin spin nak kan perhatian dan publisiti murahan,pandai pulak cari media! Perbicaraan kami belum mula pun lagi sebenarnya.Ini bukan keputusan Mahkamah ya.Takpelah Gavin kalau nak berpura pura & mempermainkan Agama Islam Allah swt maha berkuasa u akan di beri balasan setimpal Oleh Allah swt di dunia mahupun di Akhirat. KIFARAH PASTI ADA. Kebenaran pasti akan terungkai tidak lama lagi. Allahuakhbar!

A post shared by Serina Datuk Redzuawan (@serinaredzuawan) on


"Wahh.. Hebatnya permainan Lebai Gavin, buat tuduhan I langgar perintah hanya kerana benarkan anak-anak tidur sebilik dengan Papa I?

"Dimana logiknya seorang Atuk tak boleh tidur sebilik dengan cucu-cucu dan mereka ni masih kecil. Lainlah kalau Isabella tu dah anak dara sunti umur dah belasan tahun.

"Lebih pelik perjanjian tu ikat my father bersama sedangkan Papa tak bersetuju apa-apa. How about Gavin yang dengan sendiri melanggar perintah mahkamah tidak berkelakuan dan hidup dengan cara bukan Islam.
 
"1 - Bersekedudukan dan bermesra dengan wanita bukan isteri di depan anak-anak. Sehingga ditangkap khalwat! Dah malu dan takut terus kahwin.

BACA: “Dia Ditangkap Khalwat Ketika Anak-Anak Di Rumah” – Serina Harap Dapat Hak Jagaan Anak

"Padahal dalam perintah mahkamah jelas dia kena jaga perilaku dan ikut cara Islam depan anak-anak. Apa yang you all baca ni hanyalah write up yang Gavin spin nak kan perhatian dan publisiti murahan, pandai pulak cari media!

"Perbicaraan kami belum mula pun lagi sebenarnya. Ini bukan keputusan Mahkamah ya. Takpelah Gavin kalau nak berpura-pura dan mempermainkan agama Islam Allah swt maha berkuasa you akan diberi balasan setimpal oleh Allah swt di dunia mahupun di akhirat.

"Kifarah pasti ada. Kebenaran pasti akan terungkai tidak lama lagi. Allahuakhbar!" tulis Serina panjang lebar.

Di ruangan komen, rata-rata peminat mendoakan agar Serina bersabar serta berharap agar masalah yang terjadi antara Serina dan suami segera selesai.

Serina, 35, dan Gavin, 41, mendirikan rumah tangga pada 1 Januari 2010 dan dikurniakan dua orang anak, Tristan dan Isabella.

Selepas dua tahun tinggal berasingan, mereka akhirnya sah bercerai talak satu pada 1 Ogos tahun lalu.

Sumber: Astro Awani & Sinar Harian
Teks oleh: Kamaruddin Razal
Foto: Instagram Serina & Sinar Harian

Artikel Berkaitan