Cabaran Terbesar Adalah Diri Sendiri - Tia Jinbara

Hiburan
Cabaran Terbesar Adalah Diri Sendiri - Tia Jinbara
Vokalis kumpulan Jinbara, Tia menyifatkan dirinya sebagai pencabar terbesar dalam pertandingan Gegar Vaganza 4 (GV4).

“Saya banyak belajar sepanjang pertandingan GV4 berlangsung. Satu perkara yang saya dapati adalah diri saya sendiri merupakan cabaran yang perlu saya tempuhi.

“Faktor umur juga memainkan peranan penting. Memasuki usia 47 tahun, saya kadang-kadang penat, tetapi saya harus lawan perkara itu agar dapat memberikan yang terbaik dalam setiap persembahan,” katanya.

Tambah Tia, dia juga harus belajar lagu dalam masa yang ditetapkan untuk memberikan nyanyian terbaik setiap minggu.

“Terus terang saya katakan, saya tidak mengetahui banyak lagu baru. Selalunya jika ada tawaran persembahan, saya banyak menyanyikan lagu sendiri.

“Di pentas GV4, saya harus menyanyikan lagu orang lain yang saya sendiri tak pernah dengar. Jadi, saya harus berusaha sehabis baik agar persembahan yang saya berikan dapat menghiburkan penonton dan hati juri,” katanya lagi.

GV4 bersiaran secara langsung dari Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, setiap Ahad, jam 9 malam di Astro Ria (saluran 104) dan Ria HD (saluran 123).

Saksikan juga Kapsul Gegar Vaganza yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat jam 10.55 malam.

Jika anda terlepas menonton konsert minggu pertama GV4 atau ingin menonton secara 'live streaming', klik ---> GegarVaganza.

Dapatkan perkembangan terkini tentang GV4 hanya di laman sosial rasmi Instagram @gegarvaganzaofficial atau Facebook Astro Gempak atau di laman web www.gegarvaganza.com.my.

Sementara itu, dapatkan tiket akhir GV4 secara online di www.ticketpro.com.my. Untuk sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi Ticketpro Hotline di 03-7880 7999.

Teks oleh: Kamaruddin Razal
Foto: Instagram Tia

Artikel Berkaitan