Senarai Nama Penyampai, Persembahan & Hos Di FFM29

13 September 2017. 9.53 PM
3,979
Hiburan
Senarai Nama Penyampai, Persembahan & Hos Di FFM29
Selebriti popular bakal memeriahkan Festival Filem Malaysia ke-29 (FFM29) yang akan berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada 23 September ini.

Seramai lebih 20 selebriti dan karyawan seni akan menyampaikan anugerah pada malam kemuncak tersebut.

Antaranya adalah Osman Ali, Vanidah Imran, Datuk Norman Halim, Pekin Ibrahim, Datuk Eizlan Yusof, Puan Seri Tiara Jacquelina, Fattah Amin, Fasha Sandha, Remy Ishak, Nora Danish, Nasha Aziz, Zul Ariffin, Raja Ilya, Faizal Husien dan ramai lagi.

Malam anugerah juga akan dihiasi dengan persembahan artis popular antaranya KRU, Akim & The Majistret, UNIC, Aisyah Aziz, Mirwana, Salamiah Hassan dan Atilia.

FFM29 juga akan menyaksikan Zizan Razak sebagai hos utama dan digandingkan dengan tiga lagi artis wanita iaitu Nabila Huda, Elizabeth Tan dan Thanuja menerusi beberapa segmen.

Dalam pada itu, Zizan yang teruja diberi kepercayaan mengemudi acara tersebut berjanji bakal melakukan terbaik pada malam kemuncak itu nanti.

"Apa yang boleh saya janjikan saya akan mengemudikannya sebagai acara yang sangat berprestij pada malam itu.

"Gementar itu memang ada kerana ia sebuah acara besar tetapi saya ambil tanggungjawab itu dan akan melakukan yang terbaik.

"Lagipun saya tidak keseorangan kerana tiga lagi rakan akan bersama saya untuk memeriahkan lagi majlis itu," katanya kepada Astro Gempak.

Sementara itu, sebanyak 53 filem dipertandingkan dalam acara tersebut.

Ia terdiri daripada 41 filem berbahasa Malaysia, enam (Mandarin), lima (Tamil) dan satu (Inggeris).

Antara filem yang bertanding adalah Bisik Pada Langit, Kimchi Untuk Awak, Hanyut, Abang Long Fadil 2, Aliff Dalam 7 Dimensi dan banyak lagi.

Selain itu, FFM29 turut mempertaruhkan 24 kategori yang terdiri daripada 18 kategori bertanding, manakala enam daripadanya anugerah yang tidak dipertandingkan dengan lima finalis sebaliknya dipilih khas oleh juri.

Bertemakan 'Transformasi Citra Karya', FFM29 akan disiarkan secara langsung menerusi saluran Astro Ria (104) dan Astro Ria HD  (123) pada pukul 9 malam.

Persatuan Wartawan & Penulis Hiburan Malaysia (WHAM) turut bekerjasama sebagai rakan promosi untuk  memeriahkan promosi berkaitan FFM29.

Teks oleh: Syafiqah Jalal

Artikel Berkaitan