GGV: Lebih Ramai Ahli, Lebih Senang Buat Silap - Mirwana

18 April 2017. 7.41 PM
3,784
Hiburan
GGV: Lebih Ramai Ahli, Lebih Senang Buat Silap - Mirwana
Kumpulan nasyid Mirwana menyifatkan bilangan ahli kumpulan yang ramai bukanlah satu kelebihan dalam program Gema Gegar Vaganza (GGV).

Dianggotai oleh Akmal, Hafiz, Ikram, Naim, Along dan Faiz, Mirwana ingin menampilkan sesuatu yang berbeza di setiap persembahan.

"Semua bintang GGV mempunyai kekuatan tersendiri serta kelompok peminat masing-masing. Tak mudah untuk kami bersaing.

"Kami cuba untuk menampilkan sesuatu yang berlainan setiap minggu. Dianggotai oleh enam orang penyanyi, kami juga harus memilih siapa yang harus menjadi vokal utama untuk setiap lagu yang dipersembahkan.

"Lebih ramai ahli kumpulan, lebih senang untuk kami buat silap. Jadi, hanya seorang atau dua orang vokalis yang sesuai dipilih untuk sesebuah lagu," kata Akmal kepada Astro Gempak.

Menyampaikan lagu Satu nyanyian asal kumpulan Dewa 19 di konsert kedua GGV, Mirwana dipilih sebagai pemenang Anugerah Gema Terindah kategori transformasi terserlah atas persembahan mereka yang memukau.

"Alhamdulillah, kami sendiri tidak menyangka yang kami akan terpilih untuk menerima anugerah tersebut.

"Kami sangat bersyukur dan menjadikan anugerah ini sebagai pembakar semangat untuk kami berusaha dengan baik lagi di minggu-minggu akan datang," kata Akmal lagi.

Gema Gegar Vaganza bersiaran setiap Sabtu, jam 9.00 malam bermula 8 April di Astro Oasis (106) dan Astro Maya HD (135).

Bersiaran langsung di Pusat Konvensyen CIDB Cheras, Gema Gegar Vaganza menampilkan Siti Nordiana, Achey dan Fikri Lawak Solo sebagai pengacara.

Selain itu, komposer terkemuka, Farihin Abdul Fattah bersama pelakon terkenal Indonesia, Oki Setiana Dewi menggalas tugas sebagai juri tetap Gema Gegar Vaganza.

Jika anda terlepas menonton konsert mingguan GGV, mahu menonton video-video persembahan peserta dan ingin mendapatkan lebih info mengenai program ini dan, layari laman web www.gemagegarvaganza.com.my atau gunakan hashtag #GemaGegarVaganza untuk berinteraksi mengenai program ini di laman sosial.

Teks oleh: Kamaruddin Razal
 

Artikel Berkaitan