TUTUP

Pelajaran Juga Penting Selain Menjadi Pelawak - Fikry Lawak Solo

Hiburan
Pelajaran Juga Penting Selain Menjadi Pelawak - Fikry Lawak Solo
Pemenang tempat ketiga Lawak Solo, Fikry mengakui tetap menyimpan hasrat untuk  menyambung kembali pengajiannya di peringkat Ijazah Sarjana Muda.
 
Fikry atau Ahmad Fikry Ahmad Ibrahim, 22, berkata, dia terpaksa menangguhkan pengajiannnya buat sementara waktu kerana ingin memberi fokus untuk menyertai program Lawak Solo.
 
Namun jelas Fikry dia tetap akan menghabiskan pengajiannya dalam Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam.
 
"Saya terpaksa menangguhkan pengajian untuk memasuki program ini namun ia tidak bermakna saya akan berhenti belajar.
 
"Walaupun sudah bergelar selebriti kini namun saya tetap menyimpan hasrat untuk menyambung kembali pengajian di peringkat ijazah sarjana muda.
 
"Ini kerana bagi saya pelajaran adalah juga sangat penting dan saya mesti habiskan juga walaupun bukan pada masa yang telah ditetapkan," katanya kepada Astro Gempak.
 
Fikry berkata demikian ketika diminta untuk mengulas mengenai adakah dia akan menyambung semula pengajiannya yang ditangguhkan untuk menyertai Lawak Solo.
 
Tambah Fikry, dia berharap jika diberi peluang untuk mengembangkan lagi bakatnya bukan sahaja sebagai pelawak tetapi pelakon dan pengacara.
 
"Jika ada tawaran berlakon atau menyertai program lawak saya tidak teragak-agak untuk terima kerana saya memang meminati bidang seni.

Teks Oleh: Rozaimi Zubaidi

Artikel Berkaitan