TUTUP

Sertai Misi Dapur Kaseh di Palu, Zara Zya Mohon Doa Peminat

Hiburan
Sertai Misi Dapur Kaseh di Palu, Zara Zya Mohon Doa Peminat
Pelakon cantik, Zara Zya akan berangkat ke Palu, Indonesia bagi mengikuti 'My Hope Hero' dan Malaysia Outreach Volunteer Experience (MOVE) untuk program Misi Dapur Kaseh.

Bakal bertolak esok bersama Fara Fauzana, Jihan Muse dan ramai lagi, ini merupakan misi fasa ketiga selepas kejadian tsunami yang telah melanda Palu pada 28 September tahun lalu.

"Insya-Allah, saya akan bertolak ke sana esok (Sabtu). Saya memohon doa semua peminat agar perjalanan kami dipermudahkan.

"Sebagai seorang selebriti, ini perkara yang dapat saya lakukan untuk menyumbang dan membantu mereka yang memerlukan.

"Dalam misi kali ini, kami bakal fokus kepada pemerkasaan wanita selain memberikan perkhidmatan pemulihan trauma kepada mangsa tsunami di sana," kata Zara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FUNTASTIQ 4 x DBILIQUE . Saksikan @jihanmuse & @zarazya malam ini di @dbilique . . Mereka akan bercerita tentang misi ke Palu yang akan berlepas Sabtu ini. . . Sure meriah malam ni dengan @therealfafau lagi. . Sambil-sambil menonton LIVE nanti jangan lupa menyumbang ye! . Pengacara - @therealfafau Pelawak - @jihanmuse Penyanyi - @shahilaamzah Pelakon - @zarazya . Misi Fasa 3 ini, kami akan meneruskan inisiatif ini untuk membantu mangsa2, petugas2 dan ini merupakan kerjasama kasih sayang bersama @bekindmove @myhopehero , @volunteeringtripmalaysia  @olivebyashsham dan NGO dari Indonesia @goldenfuture.f dan @indonesiamuda.official @onsight.foundations . NANTIKAN BANTUAN FASA 3, JANUARI 2019 INI . Fasa 3 kini sedang disusun rapi; tajaan bantuan Fasa 3 akan menjurus keutamaan kepada: . ♧ Kit Barangan Asas ♧ Kit Makanan Sihat ♧ Kit Perubatan ♧ Kit Kebersihan ♧ Kit Pendidikan ♧ Kit Musollah . Insyallah bantuan ini akan dihantar pada 19 Jan 2019 ini. Allah sahaja yang mampu membalas jasa baik anda semua. . Mangsa pelarian tsunami bakal terus menerima manfaat ini. . Di bawah inisiatif MOVE Relief, kami mensasarkan RM100,000 untuk membantu saudara kita disana. . SASARAN FASA 3: RM100,000 . Bersama-sama kita ringankan beban mereka . . Hulurkan walaupun hanya RM 1, PASTIKAN anda meletakkan Ref: PALUFASA3 bagi sumbangan perbankan atas talian . Sumbangan ke akaun atas nama: . Malaysia Outreach Volunteer Experience . Maybank Malaysia Berhad (5623 4856 6865) . Ref: PaluFasa3 . ➳ Email : [email protected] ➳ Call / WhatsApp: 019-3770361 (Syed) . . Mohon doakan keselamatan Team Funtastiq4 . . #bekindMOVE #bekindlivekind #buatbaikhidupbaik #moverelief #pray4sulawesi #misidapurkasehbuatsulawesi #myhopehero #everybodyisahero #hopeherorescue #olivebyashsham #goldenfuturefoundation #indonesiamuda #volunteeringtripmalaysia #onsightfoundations #kitchenkemanusiaan #jariahjumaat #funtastiq4 #saffjmzz #airasia #dapurpenyet #dbilique

A post shared by M.O.V.E (@bekindmove) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KENAPA DENGAN ZARA ZYA 😱 . Rilex semua, rilex. @zarazya ambil injection Tetanus & Typhoid bagi persiapan sebelum ke Palu. . Yang lain tak inject ke? . Of coz, semua kena inject. . Yang penting, korang share dan ajak semua orang buat pahala dengan menyumbang untuk Tabung Misi ke Palu ini okay? . Pengacara - @therealfafau Pelawak - @jihanmuse Penyanyi - @shahilaamzah Pelakon - @zarazya . Misi Fasa 3 ini, kami akan meneruskan inisiatif ini untuk membantu mangsa2, petugas2 dan ini merupakan kerjasama kasih sayang bersama @bekindmove @myhopehero , @volunteeringtripmalaysia  @olivebyashsham dan NGO dari Indonesia @goldenfuture.f dan @indonesiamuda.official @onsight.foundations . NANTIKAN BANTUAN FASA 3, JANUARI 2019 INI . Fasa 3 kini sedang disusun rapi; tajaan bantuan Fasa 3 akan menjurus keutamaan kepada: . ♧ Kit Barangan Asas ♧ Kit Makanan Sihat ♧ Kit Perubatan ♧ Kit Kebersihan ♧ Kit Pendidikan ♧ Kit Musollah . Insyallah bantuan ini akan dihantar pada 19 Jan 2019 ini. Allah sahaja yang mampu membalas jasa baik anda semua. . Mangsa pelarian tsunami bakal terus menerima manfaat ini. . Di bawah inisiatif MOVE Relief, kami mensasarkan RM100,000 untuk membantu saudara kita disana. . SASARAN FASA 3: RM100,000 . Bersama-sama kita ringankan beban mereka . . Hulurkan walaupun hanya RM 1, PASTIKAN anda meletakkan Ref: PALUFASA3 bagi sumbangan perbankan atas talian . Sumbangan ke akaun atas nama: . Malaysia Outreach Volunteer Experience . Maybank Malaysia Berhad (5623 4856 6865) . Ref: PaluFasa3 . ➳ Email : [email protected] ➳ Call / WhatsApp: 019-3770361 (Syed) . . Mohon doakan keselamatan Team Funtastiq4 . #bekindMOVE #bekindlivekind #buatbaikhidupbaik #moverelief #pray4sulawesi #misidapurkasehbuatsulawesi #myhopehero #olivebyashsham #goldenfuturefoundation #indonesiamuda #jariahjumaat #saffjmzz

A post shared by M.O.V.E (@bekindmove) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

APA KHABAR TAHUN BARU? . Jangan lupa #FUNTASTIQ4 akan ke Palu tidak lama lagi. . Kita cuba gunakan kuasa super saiya yang ada untuk terus membantu mangsa-mangsa di sana yang setiap hari terdapat gegaran susulan. . #FUNTASTIQ4 BERSATU HATI SIAP SIAGA UNTUK MEMBANTU . Pengacara - @therealfafau Pelawak - @jihanmuse Penyanyi - @shahilaamzah Pelakon - @zarazya . Misi Fasa 3 ini, kami akan meneruskan inisiatif ini untuk membantu mangsa2, petugas2 dan ini merupakan kerjasama kasih sayang bersama @bekindmove @myhopehero , @volunteeringtripmalaysia  @olivebyashsham dan NGO dari Indonesia @goldenfuture.f dan @indonesiamuda.official @onsight.foundations . NANTIKAN BANTUAN FASA 3, JANUARI 2019 INI . Fasa 3 kini sedang disusun rapi; tajaan bantuan Fasa 3 akan menjurus keutamaan kepada: . ♧ Kit Barangan Asas ♧ Kit Makanan Sihat ♧ Kit Perubatan ♧ Kit Kebersihan ♧ Kit Pendidikan ♧ Kit Musollah . Insyallah bantuan ini akan dihantar pada 19 Jan 2019 ini. Allah sahaja yang mampu membalas jasa baik anda semua. . Mangsa pelarian tsunami bakal terus menerima manfaat ini. . Di bawah inisiatif MOVE Relief, kami mensasarkan RM100,000 untuk membantu saudara kita disana. . SASARAN FASA 3: RM100,000 . Bersama-sama kita ringankan beban mereka . . Hulurkan walaupun hanya RM 1, PASTIKAN anda meletakkan Ref: PALUFASA3 bagi sumbangan perbankan atas talian . Sumbangan ke akaun atas nama: . Malaysia Outreach Volunteer Experience . Maybank Malaysia Berhad (5623 4856 6865) . Ref: PaluFasa3 . ➳ Email : [email protected] ➳ Call / WhatsApp: 019-3770361 (Syed) . . Mohon doakan keselamatan Team Funtastiq4 . #bekindMOVE #bekindlivekind #buatbaikhidupbaik #moverelief #pray4sulawesi #misidapurkasehbuatsulawesi #myhopehero #olivebyashsham #goldenfuturefoundation #indonesiamuda #onsightfoundations

A post shared by M.O.V.E (@bekindmove) on


Selain pemulihan trauma, misi ini juga akan banyak melakukan aktiviti lain yang memberikan manfaat kepada semua mangsa bencana alam di Palu.

"Kami juga akan memasak, melakukan pemeriksaan kesihatan, memberikan bantuan dari segi ekonomi, proses baik pulih masjid dan pelbagai aktiviti lain yang akan diadakan di sana nanti untuk membantu mereka.

"Semoga semuanya berjalan lancar dan misi kami dipermudahkankan, Insya-Allah," kata Zara mengakhiri bicara.
 

Artikel Berkaitan