TUTUP

“I’m Lost ! Hilang Dalam Diri Sendiri, Menangis Almost Every Night,”- Siti Aminah Borhan Berhijrah

Gaya Hidup
“I’m Lost ! Hilang Dalam Diri Sendiri, Menangis Almost Every Night,”- Siti Aminah Borhan Berhijrah
Jurulatih popular, Siti Aminah Borhan akui mengalami kemurungan yang agak teruk pada 2018 sehingga dia mendedahkan hampir koma.

Pun begitu, apa yang berlaku telah menyebabkan Aminah ingin lebih dekat dengan Maha Pencipta dan berhijrah seterusnya berhijab.

“Setelah fikir berkali-kali untuk post this picture dan story , akhirnya Amie buat juga . Am I ready ke? But sampai bila nk tunggu ready . Amie share cerita ini bukan untuk mintak perhatian , tapi untuk bagi harapan dekat kawan2 . Because we never know ‘someone ‘ yg memerlukan support and please la don’t judge people from apa yg dia post dekat media social.

“2018 hits me hard hampir koma dah . Why ??? Apa jadi ? .I’m lost ! Hilang dalam diri sendiri, menangis almost every night, dalam kereta ,toilet and almost depresses , rasa nak duduk dlm kotak sorang2 ,rasa hilang harapan.

“And then ‘something ‘ terjadi , Amie start PRAY and cry sampailah rasa tenang. .”
tulisnya.

Aminah iaitu wanita yang pernah tular kerana memberi inspirasi untuk kurus itu berkongsi cerita tersebut di akaun Instagram (IG) peribadinya.

Menerusi perkongsian itu, Aminah turut memuat naik fotonya yang terkini manis berhijab.

Menurut Aminah, pada mulanya dia tiada keyakinan untuk memakai tudung kerana kebanyakan bajunya tidak sesuai untuk wanita berhijab.

Namun dia cuba untuk berubah sedikit demi sedikit.

“And then slowly rasa nak pakai tudung , tapi still takut2 SEBAB wardrobe banyak baju tak sesuai and Amie train org selesa ke nak bertudung, tapi Amie try start slow la , masih tak sempurna,seluar ketat,baju pendek tapi Amie akan cuba improve , mula2 takut nak post gambar or share story ke , dgn keadaan manusia sekarang yg ‘judgemental ‘ Amie takut tak konsistent but then I realize , Amie buat untuk diri sendiri dan ‘DIA’ bukan untuk memuaskan hati orang lain ,then kenapa nak takut dgn apa org kata. .

“Amie tahu terlalu awal untuk share atau cakap benda ni , yela hati manusia ni berbolak balik, but harapan Amie buat 36k followers ni , tolong doakan yg terbaik supaya Amie boleh konsistent dan dipermudahkan segala urusan.

“Kalau dulu Amie inspired people untuk kurus dan ubah lifestyle (iamstill) tapi mana tahu lepas ni , lain pulak kan,”
katanya lagi.

Aminah pernah tular selepas ceritanya yang berjaya menurunkan berat badan dari 125 kilogram (kg) hingga 58kg menjadi inspirasi kepada orang ramai.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . Setelah fikir berkali-kali untuk post this picture dan story , akhirnya Amie buat juga . Am I ready ke? But sampai bila nk tunggu ready . Amie share cerita ini bukan untuk mintak perhatian , tapi untuk bagi harapan dekat kawan2 . Because we never know ‘someone ‘ yg memerlukan support and please la don’t judge people from apa yg dia post dekat media social. Bukan @arianagrande Bukan @selenagomez Bukan @neelofa Bukan jugak @aamyrarosli (adalah sikit ) Tapi Siti Aminah Borhan , yg still trying to be a better person and mother. 2018 hits me hard hampir koma dah . Why ??? Apa jadi ? . I’m lost ! Hilang dalam diri sendiri, menangis almost every night, dalam kereta ,toilet and almost depresses , rasa nak duduk dlm kotak sorang2 ,rasa hilang harapan . And then ‘something ‘ terjadi , Amie start PRAY and cry sampailah rasa tenang. . . And then slowly rasa nak pakai tudung , tapi still takut2 SEBAB wardrobe banyak baju tak sesuai and Amie train org selesa ke nak bertudung, tapi Amie try start slow la , masih tak sempurna,seluar ketat,baju pendek tapi Amie akan cuba improve , mula2 takut nak post gambar or share story ke , dgn keadaan manusia sekarang yg ‘judgemental ‘ Amie takut tak konsistent but then I realize , Amie buat untuk diri sendiri dan ‘DIA’ bukan untuk memuaskan hati orang lain ,then kenapa nak takut dgn apa org kata. . . Amie tahu terlalu awal untuk share atau cakap benda ni , yela hati manusia ni berbolak balik, but harapan Amie buat 36k followers ni , tolong doakan yg terbaik supaya Amie boleh konsistent dan dipermudahkan segala urusan. . . Kalau dulu Amie inspired people untuk kurus dan ubah lifestyle (iamstill) tapi mana tahu lepas ni , lain pulak kan. . . #coachaminah #was127kg #2019 #newyearnewyou #ifyoucandreamityoucandoit

A post shared by Siti Aminah (@sitiaminahborhan) on


Artikel Berkaitan